maanantai 10. lokakuuta 2011

Joulukuu tule jo!

Olenkin jo muutamaan kertaan maininnut, että joulukuussa lähden vajaan kolmen kuukauden reissulle. Matkaan lähden ystäväni kanssa ja matkakohteena 17.12.2011-2.3.2012 välisenä aikana on Kaakkois-Aasia! En malttaisi millään odottaa, päätimme matkasta jo viime syksynä ja ensimmäiset lennot ostimme viime maaliskuussa, joten odottavan aika on ollut todella pitkä. Onneksi kesällä oli niin paljon kivaa ohjelmaa sekä kiirettä töissä, että matkaa ei kerinnyt paljoa miettiä, mutta nyt syksyllä, tuntuu että matka pyörii koko ajan mielessä. Asiaa ei todellakaan auta se, että olen aloittelemassa graduni kirjoittamista tällä hetkellä. Huomaan eksyväni aivan liian usein Lonely Planetin Thorn Tree-foorumille kun pitäisi etsiä lähdemateriaalia graduuni...

Jos ette muuten ole vielä vierailleet kyseisellä foorumilla ja olette lähdössä matkalle tai haluatte muuten vain tutustua eri maihin, suosittelen Thorn Treetä lämpimästi. Jokaisesta maailman maasta keskustellaan ahkerasti ja saat ajantasaista infoa pienimmänkin saaren aktiviteeteistä tai bungaloweista. Tämä tosin tekee foorumista myös erittäin koukuttavan, mikä ei ainakaan itseni tapauksessa ole ainoastaan hyvä asia.

Matkamme sisältää seuraavat kohteet:

Hong Kong Travel - Hong Kong Tourist Attractions and Cityscapes  1024*768 NO.30 Wallpaper
Hong Kong 17-21.12.2011 (Kuva Wallcoo)

About Us Explore on interesting tour. Vietnam Holiday travel 1 5
Vietnam 21.12.2011-11.1.2012 (Kuva The Vietnam Tours)


Photo: Travelers in Thailand
Thaimaa 12.1.-2.3.2012 (Kuva National Geographic)

Olen itse vieraillut aikaisemmin vain Thaimaassa, neljänä talvena perheeni kanssa. Olemme olleet perinteisissä turistikohteissa: Phuketissa, Ko Samuilla ja Khao Lakissa. Nyt tarkoituksenamme on matkustaa junalla maata ristiin rastiin, joten tuntuu melkeinpä kuin menisin maahan ensimmäistä kertaa! Muutenkin tuntuu siltä, että Thaimaa jakaa ihmiset kahtia: osa rakastuu maahan ja haluaa sinne aina uudestaan ja uudestaan ja osa ei niinkään innostu. Itse kuulun ehdottomasti ensimmäiseen ryhmään, tuntuu kuin aika Thaimaassa pysähtyisi ja keho vain lilluisi jossain täydellisen rentoutumisen rajamailla. Hmm, saa nähdä kuinka rentoutuneelta tuntuu sitten kun on istunut 10 tuntia junassa ja sen jälkeen kaksi tuntia lautalla :) Toisaalta matkan rasitukset on helppo karistaa rentoutumalla halvempaakin halvemmassa hieronnassa!

Postailen tulevaisuudessa varmasti paljon reissuun liittyviä asioita, mutta haluaisin kuulla oletteko te käyneet kyseisissä maissa ja mitä piditte? Varsinkin Vietnamista kuulisin mielelläni lisää, sillä siellä ei ole vielä hirveän moni ainakaan omasta tuttavapiiristäni käynyt. Lisäksi jos tiedätte tai kirjoitatte maihin liittyvistä blogeista, ilmiantakaa ne! Olisi mielenkiintoista lukea muiden kokemuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti