tiistai 11. lokakuuta 2011

The matka - omin päin kaukomaille

Matka-aiheisella kirjalla jatketaan. Vuorossa on Merja Pyhälän The matka - omin päin kaukomaille. Olen ostanut kirjan varmaankin neljä-viisi vuotta sitten heräteostoksena ja nyt se on tullut viimein tarpeeseen! Teos on opas pidempiaikaiselle matkalle kirjailijan ja hänen miehensä näkökulmasta. Kirja on jaettu kolmeen isompaan osaan: Ennen matkaa, Matkan aikana ja Matkan jälkeen, sisältäen tietoa kaikesta mahdollisesta matkavakuutuksesta erilaisiin WC-kulttuureihin.

Kirjan viihteellisintä puolta ovat Pyhälän ja hänen miehensä lukuisat kokemukset ja kommellukset heidän 10 kuukautta kestäneeltä maailmanympärysmatkaltaan. Pariskunta matkusti Aasiassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa, mutta suurin osa makupaloista on Aasiasta ja varsinkin Intiasta.


Merja Pyhälä: The matka - omin päin kaukomaille. Tammi 2005. 217s.

Mitään sinänsä mullistavia neuvoja kirja ei sisällä henkilölle, joka on aiemminkin matkustanut tai lukenut siitä. Toisaalta lukiessani kirjaa, muistin jälleen, että minun pitäisi tarkistaa matkavakuutukseni ehdot ja luultavasti pidentää sen kestoaikaa, asia, jota tulen varmaankin vasten parempaa tietoani lykkäämään viime hetkille saakka. Ehkäpä tiedollisesti parasta antia on Ennen matkaa -osio, jossa kerrotaan perinteisten Mitä mukaan matkalle? yms. lisäksi mahdollisuuksista matkata menettämättä työpaikkaansa (esimerkiksi vuorotteluvapaa), muistutetaan asuntoon liittyvistä velvollisuuksista ja kerrotaan eri lentoyhtiöiden maailmanympärilentopaketeista. Varsinkin maailmanympärysmatkasta haaveilevat saavat varmasti kirjasta hyviä vinkkejä ja neuvoja.

1 kommentti:

  1. Ihana blogi - matkat ja kirjat! Löysin tämän blogilistan kautta.

    Toivottavasti kirjoitat jotakin uutta taas pian! :-)

    VastaaPoista